Omega 3 - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Omega 3. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Omega 3. |
Podpořte srdce a cévy omega-3 mastnými kyselinamiOnemocnění srdce a cév jsou nejčastějšími příčinami úmrtí v České republice, ačkoliv těmto chorobám lze účinně předcházet. Je...Více info |
Rybí tuk aneb Omega-3 nenasycené mastné kyselinyOmega-3 nenasycené mastné kyseliny hrají klíčovou úlohu v celé řadě životních procesů v lidském těle, od regulace krevního tlaku a krevní srážlivosti až po zvyšování imunity a protizánětlivé účinky. Mohou se uplatnit v prevenci i léčení mnohých onemocnění.Více info |
Kyseliny omega-3 mohou snížit riziko úmrtí na srdce až o polovinuKonzumace rostlinných olejů a ryb napomáhá prevenci vzniku onemocnění srdce a cév. Tyto pokrmy obsahují nenasycené mastné kyseliny omega-3. Příjem jejich dostatečného množství redukuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a snižuje pravděpodobnost úmrtí na tyto nemoci, řekl novinářům přednosta interní kliniky motolské nemocnice Milan Kvapil. Konstatoval, že ačkoli jsou pro tělo nezbytné, lidský organismus si tyto kyseliny nedovede sám vyrobit.Více info |
Omega-3 mastné kyseliny dokážou zlepšit váš sportovní výkonPřestože o příznivém vlivu omega-3 mastných kyselin na zdraví už bylo řečeno mnoho, jen málokdo ví, že mohou zlepšit i sportovní...Více info |
Omega 3 masné kyseliny pomáhají ochraňovat periferní nervy po zraněníOmega 3 mastné kyseliny jsou nezbytné pro normální růst a vývoj organismu. Omega 3 kyseliny si neumíme vytvořit, nýbrž je musíme získávat ze stravy či potravinových doplňků. Omega3 kyseliny jsou obsaženy v tučných rybách, ořechách a semenech.Více info |
Zdroje omega 3 mastných kyselinOmega-3 jsou polynenasycené mastné kyseliny, které se netvoří v organismu. Proto jde o esenciální tuky, což znamená, že musí být dodávány z vnějších zdrojů. Existují dva typy zdrojů, rostlinné a živočišné.Více info |
Zdraví prospěšné omega 3 mastné kyselinyOmega-3 karboxylové (obecněji mastné) kyseliny jsou nezbytné kyseliny potřebné od početí přes těhotenství a dětství a nepochybně i během celého života. Nejbohatším zdrojem dvou hlavních karboxylovych kyselin DHA (dokozahexaenová kyselina) a EPA (eikozapentaenová kyselina) ve stravě jsou olejnaté ryby, jako například tuňák, losos, makrela apod. Pokud jich chceme mít dostatek, měli bychom konzumovat minimálně jednu olejnatou rybu každý týden, ale existuje mnoho lidí, kteří rybu vůbec nikdy nejedli, natož nějaký olejnatý druh. Tito lidé riskují, že budou mít těchto základních živin nedostatek.Více info |
Omega 3 kyselinyRybí tuk obsahuje kyseliny EPA a DHA, které patří mezi omega-3 kyseliny.Více info |
Omega-3 mastné kyseliny – prevence i léčba zánětuVdechování jemných částeček, hlavně v důsledku znečištění vzduchu, je vědci spojováno se zvýšenou pravděpodobností výskytu chronických...Více info |
Omega 3Více info |