• Omega 3 - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Omega 3. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Omega 3.

  • Články na téma nemoci Omega 3

  • Podpořte srdce a cévy omega-3 mastnými kyselinami

    Onemocnění srdce a cév jsou nejčastějšími příčinami úmrtí v České republice, ačkoliv těmto chorobám lze účinně předcházet. Je...

    Více info


    Rybí tuk aneb Omega-3 nenasycené mastné kyseliny

    Omega-3 nenasycené mastné kyseliny hrají klíčovou úlohu v celé řadě životních procesů v lidském těle, od regulace krevního tlaku a krevní srážlivosti až po zvyšování imunity a protizánětlivé účinky. Mohou se uplatnit v prevenci i léčení mnohých onemocnění.

    Více info


    Kyseliny omega-3 mohou snížit riziko úmrtí na srdce až o polovinu

    Konzumace rostlinných olejů a ryb napomáhá prevenci vzniku onemocnění srdce a cév. Tyto pokrmy obsahují nenasycené mastné kyseliny omega-3. Příjem jejich dostatečného množství redukuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a snižuje pravděpodobnost úmrtí na tyto nemoci, řekl novinářům přednosta interní kliniky motolské nemocnice Milan Kvapil. Konstatoval, že ačkoli jsou pro tělo nezbytné, lidský organismus si tyto kyseliny nedovede sám vyrobit.

    Více info


    Omega-3 mastné kyseliny dokážou zlepšit váš sportovní výkon

    Přestože o příznivém vlivu omega-3 mastných kyselin na zdraví už bylo řečeno mnoho, jen málokdo ví, že mohou zlepšit i sportovní...

    Více info


    Omega 3 masné kyseliny pomáhají ochraňovat periferní nervy po zranění

    Omega 3 mastné kyseliny jsou nezbytné pro normální růst a vývoj organismu. Omega 3 kyseliny si neumíme vytvořit, nýbrž je musíme získávat ze stravy či potravinových doplňků. Omega3 kyseliny jsou obsaženy v tučných rybách, ořechách a semenech.

    Více info


    Zdroje omega 3 mastných kyselin

    Omega-3 jsou polynenasycené mastné kyseliny, které se netvoří v organismu. Proto jde o esenciální tuky, což znamená, že musí být dodávány z vnějších zdrojů. Existují dva typy zdrojů, rostlinné a živočišné.

    Více info


    Zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny

    Omega-3 karboxylové (obecněji mastné) kyseliny jsou nezbytné kyseliny potřebné od početí přes těhotenství a dětství a nepochybně i během celého života. Nejbohatším zdrojem dvou hlavních karboxylovych kyselin DHA (dokozahexaenová kyselina) a EPA (eikozapentaenová kyselina) ve stravě jsou olejnaté ryby, jako například tuňák, losos, makrela apod. Pokud jich chceme mít dostatek, měli bychom konzumovat minimálně jednu olejnatou rybu každý týden, ale existuje mnoho lidí, kteří rybu vůbec nikdy nejedli, natož nějaký olejnatý druh. Tito lidé riskují, že budou mít těchto základních živin nedostatek.

    Více info


    Omega 3 kyseliny

    Rybí tuk obsahuje kyseliny EPA a DHA, které patří mezi omega-3 kyseliny.

    Více info


    Omega-3 mastné kyseliny – prevence i léčba zánětu

    Vdechování jemných částeček, hlavně v důsledku znečištění vzduchu, je vědci spojováno se zvýšenou pravděpodobností výskytu chronických...

    Více info


  • Přehled nemoci Omega 3

  • Omega 3



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín



Další nemoci

Omega 3 Omega 3