Potíže po konzumaci bílkovin - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: Potíže po konzumaci bílkovin. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
Potřeba bílkovin v dětském věkuOd té doby, co jsou známy choroby z nedostatku bílkovin, resp. z nedostatku některých stavebních kamenů bílkovin, tzv. aminokyselin, je věnována bílkovinám ve výživě zvýšená pozornost. Lidský organismus není schopen sám vytvářet všechny aminokyseliny, které jsou k tvorbě bílkovin třeba. Tyto tzv. esenciální (tj. pro život nezbytné) aminokyseliny musí tedy přijímat potravou. Jsou bohatě obsaženy v mase a vejcích, plně ale také v mléce, o něco méně v luštěninách a obilninách, jejich zdrojem jsou ale i mandle a ořechy. Maso a vejce nejsou tedy v žádném případě nezbytnou součástí potravy, bez které by nebylo možné se obejít.Více info |
Předcházejte osteoporóze dostatečnou konzumací mlékaVíce info |
Trpíte alergií na pyl břízy? Zapomeňte na konzumaci jahodJahody patří k oblíbeným letním pochoutkám. Jíme je nejen syrové, ale i sušené, ve formě marmelády, ve zmrzlině, kompotu, pečivu...Více info |
Eskymáci díky konzumaci ryb nevědí, co je infarkt myokarduRybí maso má řadu blahodárných účinků na lidský organismus. V naší zeměpisné poloze nepatří ryby k běžnému jídelníčku průměrných...Více info |
Máte nemocná játra? Omezte konzumaci červeného masaVztah mezi konzumací masa a nemocemi jater zkoumalo několik vědeckých týmů, výsledky studií však nebyly zcela přesvědčivé.Více info |
Dlouhodobě nemocní potřebují ve svém jídelníčku více bílkovin (proteinů)Naše tělo potřebuje bílkoviny především k výstavbě svalové tkáně. Dostatečný příjem bílkovin je nezbytný zvlášť v období nemoci...Více info |
Zbavte se stresu a vysokého tlaku konzumací ořechů a lněného semínkaMezi rizikové faktory vzniku řady srdečních onemocnění patří kromě jiného také vysoká hladina cholesterolu, vysoký krevní tlak...Více info |
Konzumací ovoce podpoříte hojení rányMáte na těle poraněné místo, které se špatně hojí? Zařaďte do jídelníčku více ovoce bohatého na vitaminy a antioxidanty a celý...Více info |
Zdroje bílkovinVolba druhu bílkovin, které jíte, může mít v delším časovém úseku velký vliv na vaše zdraví a schopnost se léčit. Jedním z problémů je, že strava bohatá na živočišné bílkoviny vás staví na vysokou příčku v potravinovém řetězci, což není právě výhodné postavení.Více info |
Virová hepatitida typu C: s konzumací vitaminů opatrně!Vitamíny jsou často vnímány jako "lék" na všechno. Není pochyb, že jejich určitý denní příjem je prospěšný a nezbytný, avšak například...Více info |
Cukr tělo potřebuje. Poznáte formu vhodnou pro konzumaci?Často slýcháme, jak jsou cukry škodlivé pro naše zdraví a že způsobují cukrovku, obezitu i kardiovaskulární onemocnění. Jsou však...Více info |
Nevolnost po nadměrné konzumaci korýšů a měkýšůNesnášenlivost určitých druhů potravin bývá často příčinou potíží po konzumaci korýšů a měkkýšů. Stále více lidí reaguje nesnášenlivostí nebo dokonce alergií na korýše a měkkýše (krevety, škeble, raci, humři apod.)Více info |
Nevolnost po nadměrné konzumaci rybSpeciální účinky ryb lze udržet v rozumných mezích tím, že společne s nimi budeme konzumovat i vhodné doplňující potraviny.Více info |
Quinoa - jeden z nejvíce zdravých zdrojů kompletních bílkovinQuinoa neboli merlík čilský je rostlina, která je v Latinské Americe využívána jako obilovina. Již mnoho let je k dostání i u nás, především v obchodech se zdravou výživou.Více info |
Nejlepší rostlinné zdroje bílkovin a kolik bílkovin potřebujeteJeden z nejvíce všudypřítomných mýtů je přesvědčení, že potřebujeme velké množství bílkovin, aby bylo tělo zdravé. Jsou bílkoviny důležité? Absolutně! Ale ve velkém množství můžou poškodit vaše zdraví.Více info |
Pozor na konzumaci hořkých cuket, okurek či dýníV Německu zemřel 79letý muž poté, co se otrávil doma vypěstovanou cuketou. Ta totiž obsahovala jedovatou látku zvanou kukurbitacin.Více info |
Menstruační potížeVíce info |
Potíže s dýchánímVíce info |
Potíže při močeníVíce info |
Potíže s chůzí do schodůVíce info |
Fitness Doktoři Životní styl Strava, doplńky Zdraví, věda |