• Potíže po konzumaci bílkovin - poradna, diagnózy

    Zde je poradna o tématu: Potíže po konzumaci bílkovin. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info

  • Články na téma Potíže po konzumaci bílkovin

  • Potřeba bílkovin v dětském věku

    Od té doby, co jsou známy choroby z nedostatku bílkovin, resp. z nedostatku některých stavebních kamenů bílkovin, tzv. aminokyselin, je věnována bílkovinám ve výživě zvýšená pozornost. Lidský organismus není schopen sám vytvářet všechny aminokyseliny, které jsou k tvorbě bílkovin třeba. Tyto tzv. esenciální (tj. pro život nezbytné) aminokyseliny musí tedy přijímat potravou. Jsou bohatě obsaženy v mase a vejcích, plně ale také v mléce, o něco méně v luštěninách a obilninách, jejich zdrojem jsou ale i mandle a ořechy. Maso a vejce nejsou tedy v žádném případě nezbytnou součástí potravy, bez které by nebylo možné se obejít.

    Více info


    Předcházejte osteoporóze dostatečnou konzumací mléka

     

    Více info


    Trpíte alergií na pyl břízy? Zapomeňte na konzumaci jahod

    Jahody patří k oblíbeným letním pochoutkám. Jíme je nejen syrové, ale i sušené, ve formě marmelády, ve zmrzlině, kompotu, pečivu...

    Více info


    Eskymáci díky konzumaci ryb nevědí, co je infarkt myokardu

    Rybí maso má řadu blahodárných účinků na lidský organismus. V naší zeměpisné poloze nepatří ryby k běžnému jídelníčku průměrných...

    Více info


    Máte nemocná játra? Omezte konzumaci červeného masa

    Vztah mezi konzumací masa a nemocemi jater zkoumalo několik vědeckých týmů, výsledky studií však nebyly zcela přesvědčivé.

    Více info


    Dlouhodobě nemocní potřebují ve svém jídelníčku více bílkovin (proteinů)

    Naše tělo potřebuje bílkoviny především k výstavbě svalové tkáně. Dostatečný příjem bílkovin je nezbytný zvlášť v období nemoci...

    Více info


    Zbavte se stresu a vysokého tlaku konzumací ořechů a lněného semínka

    Mezi rizikové faktory vzniku řady srdečních onemocnění patří kromě jiného také vysoká hladina cholesterolu, vysoký krevní tlak...

    Více info


    Konzumací ovoce podpoříte hojení rány

    Máte na těle poraněné místo, které se špatně hojí? Zařaďte do jídelníčku více ovoce bohatého na vitaminy a antioxidanty a celý...

    Více info


    Zdroje bílkovin

    Volba druhu bílkovin, které jíte, může mít v delším časovém úseku velký vliv na vaše zdraví a schopnost se léčit. Jedním z problémů je, že strava bohatá na živočišné bílkoviny vás staví na vysokou příčku v potravinovém řetězci, což není právě výhodné postavení.

    Více info


    Virová hepatitida typu C: s konzumací vitaminů opatrně!

    Vitamíny jsou často vnímány jako "lék" na všechno. Není pochyb, že jejich určitý denní příjem je prospěšný a nezbytný, avšak například...

    Více info


    Cukr tělo potřebuje. Poznáte formu vhodnou pro konzumaci?

    Často slýcháme, jak jsou cukry škodlivé pro naše zdraví a že způsobují cukrovku, obezitu i kardiovaskulární onemocnění. Jsou však...

    Více info


    Nevolnost po nadměrné konzumaci korýšů a měkýšů

    Nesnášenlivost určitých druhů potravin bývá často příčinou potíží po konzumaci korýšů a měkkýšů. Stále více lidí reaguje nesnášenlivostí nebo dokonce alergií na korýše a měkkýše (krevety, škeble, raci, humři apod.)

    Více info


    Nevolnost po nadměrné konzumaci ryb

    Speciální účinky ryb lze udržet v rozumných mezích tím, že společne s nimi budeme konzumovat i vhodné doplňující potraviny.

    Více info


    Quinoa - jeden z nejvíce zdravých zdrojů kompletních bílkovin

    Quinoa neboli merlík čilský je rostlina, která je v Latinské Americe využívána jako obilovina. Již mnoho let je k dostání i u nás, především v obchodech se zdravou výživou.

    Více info


    Nejlepší rostlinné zdroje bílkovin a kolik bílkovin potřebujete

    Jeden z nejvíce všudypřítomných mýtů je přesvědčení, že potřebujeme velké množství bílkovin, aby bylo tělo zdravé. Jsou bílkoviny důležité? Absolutně! Ale ve velkém množství můžou poškodit vaše zdraví.

    Více info


    Pozor na konzumaci hořkých cuket, okurek či dýní

    V Německu zemřel 79letý muž poté, co se otrávil doma vypěstovanou cuketou. Ta totiž obsahovala jedovatou látku zvanou kukurbitacin.

    Více info


  • Přehled Potíže po konzumaci bílkovin

  • Menstruační potíže



    Více info

    Potíže s dýcháním



    Více info

    Potíže při močení



    Více info

  • Příznaky Potíže po konzumaci bílkovin

  • Potíže s chůzí do schodů



    Více info

2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín