Potraviny - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Potraviny. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Potraviny. |
Průmyslově zpracované potraviny přispívají k nadvázeStejně jako zemědělská půda byla i naše dnešní průmyslově upravovaná komerční strava doslova rozebrána na kousky. Výroba potravin za pomoci "vyspělých" technologií vypadá asi takto. Aby mohla vzniknout celá škála stravitelných jídel, musí se nejprve základní suroviny (obilniny, semena, zelenina a luštěniny) zredukovat na dále zpracovatelné drti a granule, které umožní další manipulaci.Více info |
Letní potraviny hrozí alergickou reakcí po celý rokAnanas, kiwano, liči – kdo jednou ochutnal něco z nabídky exotického ovoce, většinou je nenávratně zajat úžasnými chutěmi. Netradiční...Více info |
Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, čínská medicína a správné potravinyAž 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné…Více info |
Potraviny prospěšné vašemu srdci i vázeZdravé srdce vyžaduje zdravý životní styl a do něj patří i vyvážený jídelníček. Nezdravý způsob stravování naopak vede k obezitě...Více info |
Barevné potraviny zvyšují chuť k jídluPokud před vás někdo postaví pochutiny všech možných barev, měli byste se mít na pozoru. Autoři nové studie zabývající se na první pohled nepatrnými, ale velice silnými činiteli, které ovlivňují chuť k jídlu, totiž varují, že právě barva podněcuje lidi k přejídání. To může být jedním z důvodů rostoucí míry obezity.Více info |
Seriál: Letní zdravotní rizika: potraviny a únavaHorko nepříznivě ovlivňuje zdravotní stav cukrovkářů i lidí s nemocným srdcem. Na dovolené rovněž číhají nástrahy v podobě hmyzu…Více info |
Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není…Více info |
Funkční potraviny: zasytí a léčíProblémy s váhou má každý druhý Čech. Je proto logické a správné, že se výzkum zaměřuje na vývoj nových druhů potravin, které mají…Více info |
Kvalitní a sezónní potraviny – základ zdravíNaši předci moc dobře věděli, proč je důležité dobře jíst. Sice neznali pojmy jako vitamíny, minerály a stopové prvky, ani neznali...Více info |
Které potraviny mohou působit záchvaty migrényVíce info |