• Rakytníkový olej - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Rakytníkový olej. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Rakytníkový olej.

  • Články na téma nemoci Rakytníkový olej

  • Zánět kloubů pomůže snížit zázvor, olivový olej i špenát

    Velikonoce jsou svátky plné zajímavých tradic, ale také dobou, kdy si více dopřáváme, a to především v jídle. Trpíte-li artritidou...

    Více info


    Premenstruační syndrom, bolest prsů a pupalkový olej

    V současnosti jsou prováděny výzkumy ověřující účinek oleje z pupalkového semene na prudké změny nálad, zadržování tekutin i na zvýšenou citlivost prsů.

    Více info


    1 způsobů, jak používat oregánový olej pro lepší zdraví

    Oregano je bylina původem z oblasti Středomoří. Je používána pro kulinářské účely po celá staletí. Roste až do výšky 90 centimetrů, s tmavě zelenými listy, které jsou dva až tři centimetry dlouhé. Oregánový olej se vyrábí z listů a květů druhu Origanum vulgare. Bylo zjištěno, že oregano olej jeúčinný při zabíjení bakterií Staphylococcus a dalších 25 různých bakterií. Říká se, že olej z oregána, pokud je správně destilovaný z květů a listů oregána, by mohl být jedním z nejúčinnějších antibiotik přírody.

    Více info


    Lněný olej pro zdravou kůži, mozek, srdce a cévy

    Lněný olej je vynikající zdroj pro tělo nezbytných esenciálních mastných kyselin. Poskytuje omega 3, 6 a 9 kyseliny v optimálním poměru. Má pro lidský organismus mnohé blahodárné zdravotní účinky. Lněný olej je též nejlepším zdrojem důležitých mastných kyselin pro vegetariány a vegany.

    Více info


    Olej z hroznových semínek

    Obsahuje ve vysokém množství proantokyanidiny patřící do skupiny flavonoidů. Tyto látky jsou velmi prospěšné pro cévy. V současné době se má i za to, že schopnost proantokyanidinů vychytávat volné radikály vede ke snížení rizika kardiovaskulárního onemocnění, rakoviny, vzniku krevních sraženin ..

    Více info


    Nejvhodnější olej do kuchyně - olivový olej

    Olivový olej je jeden ze zdraví nejvíce prospěšných olejů. V zemích okolo Středozemního moře, kde je největší spotřeba tohoto oleje, je proti evropskému průměru nižší výskyt srdečních, cévních i nádorových chorob. Olivový olej, zejména panenský olivový olej (z prvního lisování) obsahuje množství látek s antioxidačními účinky a esenciální nenasycenou mastnou kyselinu olejovou. Olivový olej má pozitivní vliv i na zdravou střevní mikroflóru. Olej z oliv je vhodný nejen ve stavu syrovém - snáší dobře i vysoké teploty a dá se tedy použít k pečení, vařeni i smaženi. Jak si vybrat pro zdraví nejvhodnější olej a jak jej správně uchovávat?

    Více info


    Olivový olej přispívá ke zdraví kostí

    Jste milovníky středomořské stravy? Pak děláte to nejlepší pro svoje kosti. Podle odborníků z aténské univerzity Harokopio v Řecku...

    Více info


    S osteoporózou zatočí lněný olej

    Máte ráda olej? Pak vyzkoušejte ten lněný – studie na zvířatech totiž prokázaly, že přidáním do jídla se může snížit riziko osteoporózy...

    Více info


    Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstí

    Řepkový olej je nutričně velmi hodnotná potravina. „Má nízký podíl nezdravých nasycených mastných kyselin a velmi vysoký obsah… 

    Více info


    Pupalkový olej

    Aktivní složka oleje je kyselina gama linolenová, která je podkladem pro tvorbu prostaglandinů, látek podobných hormonům udržujících dobrý tělesný stav. Nedostatek této kyseliny zpomaluje a snižuje jejich tvorbu, což se projeví celkovou ochablostí. Tento olej jako výživový doplněk pomáhá:

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín