Rakytníkový olej - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Rakytníkový olej. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Rakytníkový olej. |
Zánět kloubů pomůže snížit zázvor, olivový olej i špenátVelikonoce jsou svátky plné zajímavých tradic, ale také dobou, kdy si více dopřáváme, a to především v jídle. Trpíte-li artritidou...Více info |
Premenstruační syndrom, bolest prsů a pupalkový olejV současnosti jsou prováděny výzkumy ověřující účinek oleje z pupalkového semene na prudké změny nálad, zadržování tekutin i na zvýšenou citlivost prsů.Více info |
1 způsobů, jak používat oregánový olej pro lepší zdravíOregano je bylina původem z oblasti Středomoří. Je používána pro kulinářské účely po celá staletí. Roste až do výšky 90 centimetrů, s tmavě zelenými listy, které jsou dva až tři centimetry dlouhé. Oregánový olej se vyrábí z listů a květů druhu Origanum vulgare. Bylo zjištěno, že oregano olej jeúčinný při zabíjení bakterií Staphylococcus a dalších 25 různých bakterií. Říká se, že olej z oregána, pokud je správně destilovaný z květů a listů oregána, by mohl být jedním z nejúčinnějších antibiotik přírody.Více info |
Lněný olej pro zdravou kůži, mozek, srdce a cévyLněný olej je vynikající zdroj pro tělo nezbytných esenciálních mastných kyselin. Poskytuje omega 3, 6 a 9 kyseliny v optimálním poměru. Má pro lidský organismus mnohé blahodárné zdravotní účinky. Lněný olej je též nejlepším zdrojem důležitých mastných kyselin pro vegetariány a vegany.Více info |
Olej z hroznových semínekObsahuje ve vysokém množství proantokyanidiny patřící do skupiny flavonoidů. Tyto látky jsou velmi prospěšné pro cévy. V současné době se má i za to, že schopnost proantokyanidinů vychytávat volné radikály vede ke snížení rizika kardiovaskulárního onemocnění, rakoviny, vzniku krevních sraženin ..Více info |
Nejvhodnější olej do kuchyně - olivový olejOlivový olej je jeden ze zdraví nejvíce prospěšných olejů. V zemích okolo Středozemního moře, kde je největší spotřeba tohoto oleje, je proti evropskému průměru nižší výskyt srdečních, cévních i nádorových chorob. Olivový olej, zejména panenský olivový olej (z prvního lisování) obsahuje množství látek s antioxidačními účinky a esenciální nenasycenou mastnou kyselinu olejovou. Olivový olej má pozitivní vliv i na zdravou střevní mikroflóru. Olej z oliv je vhodný nejen ve stavu syrovém - snáší dobře i vysoké teploty a dá se tedy použít k pečení, vařeni i smaženi. Jak si vybrat pro zdraví nejvhodnější olej a jak jej správně uchovávat?Více info |
Olivový olej přispívá ke zdraví kostíJste milovníky středomořské stravy? Pak děláte to nejlepší pro svoje kosti. Podle odborníků z aténské univerzity Harokopio v Řecku...Více info |
S osteoporózou zatočí lněný olejMáte ráda olej? Pak vyzkoušejte ten lněný – studie na zvířatech totiž prokázaly, že přidáním do jídla se může snížit riziko osteoporózy...Více info |
Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstíŘepkový olej je nutričně velmi hodnotná potravina. „Má nízký podíl nezdravých nasycených mastných kyselin a velmi vysoký obsah…Více info |
Pupalkový olejAktivní složka oleje je kyselina gama linolenová, která je podkladem pro tvorbu prostaglandinů, látek podobných hormonům udržujících dobrý tělesný stav. Nedostatek této kyseliny zpomaluje a snižuje jejich tvorbu, což se projeví celkovou ochablostí. Tento olej jako výživový doplněk pomáhá:Více info |