Faktory vzniku fimozy - poradna, diagnózyZde je poradna o tématu: Faktory vzniku fimozy. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info |
Piercing zvyšuje riziko vzniku abscesuPřestože dnes letí piercing a zejména mladší generace neváhá nechat si kvůli parádě propíchnout i nejintimnější partie svého těla, ukazují poslední studie provedené renomovanými zdravotnickými...Více info |
Dietní faktory a riziko rakoviny prsu – studie u žen v jižní FranciiO stravě se mluví jako o jednom z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících vznik nádorového bujení, znalosti o jejím vlivu na jednotlivé...Více info |
Rizikové faktory předčasného porodu lze ovlivnit jen částečněPředčasný porod je porod dítěte před 38. týdnem těhotenství. Příčiny těchto porodů se podaří zjistit asi v polovině případů. Některé...Více info |
Ochranné faktory v opalovacích krémech – fakta a fikceSnahu o ochranu kůže před slunečními paprsky můžeme v historii lidstva vystopovat už ve starém Egyptě zhruba 5000 let před Kristem,...Více info |
Riziko vzniku rakoviny prsu se dá mnohými způsoby snížitKromě správné životosprávy moderní medicína umožňuje například genetické testování, které odhalí predispozice k rakovině prsu včas…Více info |
Alzheimerova choroba a glaukom: různé nemoci, stejné rizikové faktoryVědecké studie prokázaly, že lidé s Alzheimerovou chorobou mají významně vyšší riziko, že se u nich rozvine také zelený zákal....Více info |
Rizikové faktory pro vznik rakovinyMnoho lidí se snaží pro své zdraví udělat maximum. Lze se ale také ubránit vzniku rakoviny? Genetické vlohy, které nám byly dány...Více info |
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktoryI když nelze předpovědět, u koho se v průběhu života zelený zákal rozvine, a u koho nikoliv, existují okolnosti, které naše „naděje“...Více info |
Prevence vzniku a rozšíření lupénky existujeLupénka se může bez varování projevit kdykoli. Rizikovým obdobím je zejména puberta a rovněž věkové rozmezí 40 až 50 let. Geneticky…Více info |
Nádory ledvin - příčina vzniku není zcela známáZhoubné nádory ledvin představují 2-3 % všech zhoubných onemocnění člověka, kromě zhoubných krevních onemocnění. Česká republika…Více info |
Prevence vzniku ledvinových kamenůZdraví ledvin, jednoho z nejpracovitějších orgánů v lidském těle, dokáží výrazně nabourat ledvinové kameny, které mohou potrápit…Více info |
Rakovina prsu aneb jak eliminovat rizikové faktoryOdborníci se shodují v tom, že existuje mnoho rizikových faktorů, které určují, koho rakovina postihne. S některými z nich, jako...Více info |
Aktivní prevence vzniku aterosklerózyJedním z mechanizmů, vedoucích ke vzniku aterosklerózy, je nedostatek látek, odstraňujících volné radikály uvnitř cév.Více info |
Jak lze zabránit vzniku krevních sraženin? Léky proti srážení krveDůvody, proč může být potřeba snížit srážlivost krve, mohou být různé − od poruchy srdečního rytmu přes operaci a infarkt až po...Více info |
Léčba rakoviny může vést ke vzniku jiných onemocněníV boji s rakovinou jsou pacientům podávány různé přípravky, které ale bohužel kromě nádorových buněk ovlivňují i buňky zdravé....Více info |
Deset tipů, jak snížit riziko vzniku cukrovkyCukrovka 2. typu v současnosti postihuje asi desetinu naší populace. Většinu rizikových faktorů jejího vzniku přitom můžeme sami...Více info |
Desatero prevence vzniku diabetuJak málo vlastně stačí k prevenci tohoto onemocnění přiblíží v přiloženém desateru lékařka Diabetologického centra Interní kliniky…Více info |
Faktory přispívající k překyselení organismuKožní problémy, únava, bolesti hlavy, trávicí potíže, pálení žáhy, bolesti kloubů, osteoporóza - to vše může mít jednoho společného jmenovatele - překyselení organismu. Nejčastěji k překyselení organismu vede nesprávná strava obsahující přemíru kyselinotvorných potravin mezi které patří předevší maso, mléko, vejce, cukr, sladkosti, průmyslově zpracované výrobky a obiloviny. Existují však i další faktory, které přispívají k překyselení tělních tekutin.Více info |
Vnější zdraví škodlivé faktory a okolnosti životaV běžném životě je člověk vystaven zdraví škodlivým faktorům, pokud musí pasivně žít ve špatném životním prostředí, za které většinou sám osobně nemůže. Smutné je, je-li svým genetickým kódem predestinován k vadám, nemocem i negativním povahovým vlastnostem. Špatné je, je-li vystavován disharmonickým stresorovým vztahům na pracovišti, v rodině či společnosti. Tím hůře, jestliže sám úmyslně přispívá (například ekologickou nekázní, nesprávným životním stylem a životosprávou a aktivním vyhledáváním různých škodlivých faktorů) k ohrožení svého zdravotního stavu.Více info |
Rizikové faktory vzniku rakoviny prsuBezmoc a beznaděj jsou důležitými faktory u velkého nebezpečí: rakoviny. Někteří vědci zjistili "typ často postižený rakovinou", což označuje člověka neprojevujícího žádné negativní pocity.Více info |