• Faktory vzniku fimozy - poradna, diagnózy

    Zde je poradna o tématu: Faktory vzniku fimozy. Naleznete zde odpovědi doktorů, dotazy lidí a další info

  • Články na téma Faktory vzniku fimozy

  • Piercing zvyšuje riziko vzniku abscesu

    Přestože dnes letí piercing a zejména mladší generace neváhá nechat si kvůli parádě propíchnout i nejintimnější partie svého těla, ukazují poslední studie provedené renomovanými zdravotnickými...

    Více info


    Dietní faktory a riziko rakoviny prsu – studie u žen v jižní Francii

    O stravě se mluví jako o jednom z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících vznik nádorového bujení, znalosti o jejím vlivu na jednotlivé...

    Více info


    Rizikové faktory předčasného porodu lze ovlivnit jen částečně

    Předčasný porod je porod dítěte před 38. týdnem těhotenství. Příčiny těchto porodů se podaří zjistit asi v polovině případů. Některé...

    Více info


    Ochranné faktory v opalovacích krémech – fakta a fikce

    Snahu o ochranu kůže před slunečními paprsky můžeme v historii lidstva vystopovat už ve starém Egyptě zhruba 5000 let před Kristem,...

    Více info


    Riziko vzniku rakoviny prsu se dá mnohými způsoby snížit

    Kromě správné životosprávy moderní medicína umožňuje například genetické testování, které odhalí predispozice k rakovině prsu včas… 

    Více info


    Alzheimerova choroba a glaukom: různé nemoci, stejné rizikové faktory

    Vědecké studie prokázaly, že lidé s Alzheimerovou chorobou mají významně vyšší riziko, že se u nich rozvine také zelený zákal....

    Více info


    Rizikové faktory pro vznik rakoviny

    Mnoho lidí se snaží pro své zdraví udělat maximum. Lze se ale také ubránit vzniku rakoviny? Genetické vlohy, které nám byly dány...

    Více info


    Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory

    I když nelze předpovědět, u koho se v průběhu života zelený zákal rozvine, a u koho nikoliv, existují okolnosti, které naše „naděje“...

    Více info


    Prevence vzniku a rozšíření lupénky existuje

    Lupénka se může bez varování projevit kdykoli. Rizikovým obdobím je zejména puberta a rovněž věkové rozmezí 40 až 50 let. Geneticky… 

    Více info


    Nádory ledvin - příčina vzniku není zcela známá

    Zhoubné nádory ledvin představují 2-3 % všech zhoubných onemocnění člověka, kromě zhoubných krevních onemocnění. Česká republika… 

    Více info


    Prevence vzniku ledvinových kamenů

    Zdraví ledvin, jednoho z nejpracovitějších orgánů v lidském těle, dokáží výrazně nabourat ledvinové kameny, které mohou potrápit… 

    Více info


    Rakovina prsu aneb jak eliminovat rizikové faktory

    Odborníci se shodují v tom, že existuje mnoho rizikových faktorů, které určují, koho rakovina postihne. S některými z nich, jako...

    Více info


    Aktivní prevence vzniku aterosklerózy

    Jedním z mechanizmů, vedoucích ke vzniku aterosklerózy, je nedostatek látek, odstraňujících volné radikály uvnitř cév. 

    Více info


    Jak lze zabránit vzniku krevních sraženin? Léky proti srážení krve

    Důvody, proč může být potřeba snížit srážlivost krve, mohou být různé − od poruchy srdečního rytmu přes operaci a infarkt až po...

    Více info


    Léčba rakoviny může vést ke vzniku jiných onemocnění

    V boji s rakovinou jsou pacientům podávány různé přípravky, které ale bohužel kromě nádorových buněk ovlivňují i buňky zdravé....

    Více info


    Deset tipů, jak snížit riziko vzniku cukrovky

    Cukrovka 2. typu v současnosti postihuje asi desetinu naší populace. Většinu rizikových faktorů jejího vzniku přitom můžeme sami...

    Více info


    Desatero prevence vzniku diabetu

    Jak málo vlastně stačí k prevenci tohoto onemocnění přiblíží v přiloženém desateru lékařka Diabetologického centra Interní kliniky… 

    Více info


    Faktory přispívající k překyselení organismu

    Kožní problémy, únava, bolesti hlavy, trávicí potíže, pálení žáhy, bolesti kloubů, osteoporóza - to vše může mít jednoho společného jmenovatele - překyselení organismu. Nejčastěji k překyselení organismu vede nesprávná strava obsahující přemíru kyselinotvorných potravin mezi které patří předevší maso, mléko, vejce, cukr, sladkosti, průmyslově zpracované výrobky a obiloviny. Existují však i další faktory, které přispívají k překyselení tělních tekutin.

    Více info


    Vnější zdraví škodlivé faktory a okolnosti života

    V běžném životě je člověk vystaven zdraví škodlivým faktorům, pokud musí pasivně žít ve špatném životním prostředí, za které většinou sám osobně nemůže. Smutné je, je-li svým genetickým kódem predestinován k vadám, nemocem i negativním povahovým vlastnostem. Špatné je, je-li vystavován disharmonickým stresorovým vztahům na pracovišti, v rodině či společnosti. Tím hůře, jestliže sám úmyslně přispívá (například ekologickou nekázní, nesprávným životním stylem a životosprávou a aktivním vyhledáváním různých škodlivých faktorů) k ohrožení svého zdravotního stavu.

    Více info


    Rizikové faktory vzniku rakoviny prsu

    Bezmoc a beznaděj jsou důležitými faktory u velkého nebezpečí: rakoviny. Někteří vědci zjistili "typ často postižený rakovinou", což označuje člověka neprojevujícího žádné negativní pocity.

    Více info


2024 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Zásady obchrany osobních údajů / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín