• Alergie na potraviny - diagnóza, příznaky, léčba

    Na této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Alergie na potraviny. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Alergie na potraviny.

  • Články na téma nemoci Alergie na potraviny

  • Alergie na barvu na vlasy

    Barvy na vlasy jsou nedílnou součástí moderního světa a neobarvené kštice se u žen postupně stávají spíše vzácností. Již dávno je nepoužívají jen starší...

    Více info


    Dětské potraviny jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny

    Co kupovat dětem a čemu se raději vyhnout? výrobky označené jako "dětské" či "pro děti" jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny. Např. olivový olej pro děti obsahoval pesticidy, tavené sýry pro děti obsahují více konzervačních a aromatických látek, šunka pro děti byla ohodnocena jako nižší jakost (vodnatost, vlhký povrch), dětská hořčice obsahovala nejvíce cukru ze všech testovaných a oproti ostatním obsahovala dva konzervanty. U dětských výrobků se tedy často jedná jen o marketingový tah, který má nalákat maminky a děti svými motivy na obalu.

    Více info


    Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, čínská medicína a správné potraviny

    Až 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné… 

    Více info


    Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?

    Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není… 

    Více info


    Alergie na lepek

    Alergie na lepek je celoživotní a neléčitelné autoimunní onemocnění, které se projevuje neschopností zažívacího systému trávit lepek. Příčinou je obranná reakce imunitního systému. Pokud...

    Více info


    Exotické potraviny mohou vyvolávat u Evropanů alergie

    Nové potraviny, v Evropě zatím nepříliš známé, jsou uváděny na trh pro své výživové hodnoty ke zpestření nabídky. Riziko možné...

    Více info


    Alkohol a potraviny: nebezpečná kombinace?

    Přecitlivělost nemusí být dána vždy jen imunologickými mechanismy, nemusí se jednat o alergii. To platí i v případě alkoholu.

    Více info


    Potraviny pro zdravé kosti

    Pro zdravé a silné kosti existují dvě naprosto klíčové živiny - vápník a vitamin D. Vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D… 

    Více info


    Letní potraviny hrozí alergickou reakcí po celý rok

    Ananas, kiwano, liči – kdo jednou ochutnal něco z nabídky exotického ovoce, většinou je nenávratně zajat úžasnými chutěmi. Netradiční...

    Více info


    Funkční potraviny: zasytí a léčí

    Problémy s váhou má každý druhý Čech. Je proto logické a správné, že se výzkum zaměřuje na vývoj nových druhů potravin, které mají… 

    Více info


    Bio potraviny: drahý špás, nebo půl zdraví?

    Obliba bio potravin neustále stoupá. Je však pravda, že jsou kvalitnější, a proto vhodné i pro alergiky? Rozhodujete-li se, zda...

    Více info


    „Slaná šestka“ aneb Potraviny, které by měly být pro kardiaka tabu

    Sodík v nadměrném množství škodí srdci. A nedostáváme jej do těla – jak by se mohlo na první pohled zdát – přisolováním pokrmů,...

    Více info


    Potraviny prospěšné vašemu srdci i váze 

    Zdravé srdce vyžaduje zdravý životní styl a do něj patří i vyvážený jídelníček. Nezdravý způsob stravování naopak vede k obezitě...

    Více info


    Potraviny, které prospějí žilnímu systému

    Žilní systém je síť cév, jejichž základní funkcí je odvádět krev z tkání a orgánů zpět k srdci. Když tenhle systém nepracuje,...

    Více info


    Alergie na potraviny

    Pravou alergií na potraviny se rozumí nadměrná ( imunologická ) reakce po použití určitých potravin, při tom dochází k reakci antigenů a protilátek, kterou vyvolávají alergeny potravin

    Více info


    Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“

    To, že pro zvýšení šancí na početí je ideální zdravá strava a životní styl, pro vás asi nebude překvapení. Věděli jste ale, že...

    Více info


    Alergie, nesnášenlivost nebo přecitlivělost na potraviny?

    Tyto tři slova bývají velmi často volně zaměňována, ale existují mezi nimi drobné rozdíly.

    Více info


    Alergie na ořechy: když potraviny škodí zdraví

    Alergie na arašídy, lískové, vlašské a další ořechy nejsou v našich končinách žádnou vzácností. Co je pro mnohé pochoutkou,...

    Více info


    Kvalitní a sezónní potraviny – základ zdraví

    Naši předci moc dobře věděli, proč je důležité dobře jíst. Sice neznali pojmy jako vitamíny, minerály a stopové prvky, ani neznali...

    Více info


    Seriál: Letní zdravotní rizika: potraviny a únava

    Horko nepříznivě ovlivňuje zdravotní stav cukrovkářů i lidí s nemocným srdcem. Na dovolené rovněž číhají nástrahy v podobě hmyzu… 

    Více info


    Potraviny pro celiaky budou od roku 215 zřejmě levnější

    Bezlepková dieta je zatím jedinou plnohodnotnou možností „léčby“ intolerance lepku. Dodržovat bezlepkovou dietu ale není vůbec laciná… 

    Více info


    Které potraviny mohou působit záchvaty migrény

     

    Více info


    Příznaky alergie

    Alergie hýbou světem, v současné době není žádného člověka v České republice, který by se někdy nesetkal se slovem alergie, neměl ji sám či ji neměl někdo z jeho blízkého okolí. Hovoří se o tom, že každý třetí člověk je...

    Více info


    Neléčená alergie může přerůst v astma

    Mezi nejčastější chronická neinfekční onemocnění dýchacích cest patří bezesporu alergická rýma. Málokdo si uvědomuje, že… 

    Více info


    Alergie na chlad

    Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní… 

    Více info


    Podporují některé potraviny vznik akné?

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli škodí pleti a podporují akné nějaké potraviny a když ano, tak jaké? 

    Více info


    Potravinové dopňky a potraviny pomáhající snížit vysokou hladinu cholesterolu

    HDL cholestero laicky nazýváme také dobrý cholesterol. Jedním z jeho úkolů je transportovat LDL cholesterol, tedy špatný cholesterol, který se může usazovat v cévách, přímo do jater. Celkový cholesterol má normální hladinu 3,9 - 5,2 mmol/l, hodnotu představující zvýšené riziko 5,2 - 6,2 mmol/l a vysoké riziko nad 6,2 mmol/l. HDL cholesterol má bezpečnu hladinu nad 1,2 mmol/l, zvýšené riziko představuje hladina pod 0,9 mmol/l. LDL cholesterol má normální hladinu do 3,4 mmol/l, zvýšenou při 3,4 - 4,1 mmol/l a vysoce zvýšenou nad 4,1 mmol/l.

    Více info


    Průmyslově zpracované potraviny přispívají k nadváze

    Stejně jako zemědělská půda byla i naše dnešní průmyslově upravovaná komerční strava doslova rozebrána na kousky. Výroba potravin za pomoci "vyspělých" technologií vypadá asi takto. Aby mohla vzniknout celá škála stravitelných jídel, musí se nejprve základní suroviny (obilniny, semena, zelenina a luštěniny) zredukovat na dále zpracovatelné drti a granule, které umožní další manipulaci.

    Více info


    Potraviny podporující váhový přírůstek

    Podle Dr. P.J. D´Adamo, průkopníka teorie stravování podle krevních skupin, existují potraviny, po kterých lidé s určitou krevní skupinou tloustnou a naopak potraviny způsobující u téže skupiny lidí váhový úbytek. V následujícím článku se zaměříme na potraviny podporující váhový přírůstek.

    Více info


    Potraviny podporující váhový úbytek

    Následující potraviny mají podle doktora Petera J. D´Adamo být nápomocny při dosahování štíhlé linie u lidí s určitou krevní skupinou.

    Více info


    Barevné potraviny zvyšují chuť k jídlu

    Pokud před vás někdo postaví pochutiny všech možných barev, měli byste se mít na pozoru. Autoři nové studie zabývající se na první pohled nepatrnými, ale velice silnými činiteli, které ovlivňují chuť k jídlu, totiž varují, že právě barva podněcuje lidi k přejídání. To může být jedním z důvodů rostoucí míry obezity.

    Více info


    Potraviny, které vyvolávají hlad

    Jak mohou některé potraviny vyvolávat hlad místo toho, aby sytily? To je důsledek jejich vysokého glykemického indexu: rychle zvyšují obsah cukru v krvi, který velmi rychle zase poklesne. Mechanismus hladu je stimulovaný poklesem glykemie a to vede krátce po jídle ke známému kručení v břiše. Některé potraviny však mohou také být bez výživných látek a váš hlad neukojí.

    Více info


    Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, akupunktura a správné potraviny

    Až 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné živiny a cviky. Co očím pomáhá, jaké potraviny zařadit do jídelníčku a kterým se naopak vyhnout?

    Více info


  • Dotazy na téma Alergie na potraviny

  • Alergie a kdy dát rizikové potraviny atd.

    Dobrý den, dívala jsem se dnes na pořad, kde hovořil jistý pan doktor-alergolog o novinkách v alergologii. Mluvil mimo jiné také o tom, že zdravé dítě se má co nejdříve setkat s potravinami, které alergii způsobují, jako lepek, mléko apod. Moje lékařka(ale i jiní lékaři) mi ale doporučila, abych svému...

    Dobrý den, podle mých informací se lepek nedoporučuje podávat do sedmi měsíců věku, kravské mléko do...

    Více info


    Testy na alergie na potraviny

    Dobrý den, rád bych se informoval. Mám zřejmě alergii na potraviny - mléko, mléč. výrobky, velice často mě je po jídle bolí břicho, špatně, je mi na zvracení, i motání hlavy, slabost, cca 2 rok velice často. Dříve od puberty 2-3 za rok, ale vždy to po týdnu přešlo. Poslední rok jsem podstoupil u praktického...

    Dobrý den, vyšetření na potravinové alergie je možno provést v každé alergologické ambulanci v rámci...

    Více info


    Antibiotika vs. zelené potraviny

    Dobrý den, mámu před pár dny na ruce pokousal náš pes - očkovaný, lékařem potvrzena nepřítomnost vztekliny, máma pár měsíců čerstvě TAT. Dostala ATB - Amoksiklav. Ruka otéká, dnes po převazu vyndány stehy kvůli vytékání hnisu. Již dříve mi byly doporučeny zelené potraviny jako účinnější náhrada např....

    Vážená paní/slečno Romano K., z údajů výrobce Amoksiklavu nevyplývají žádné interakce se zelenými potravinami....

    Více info


    Test na potraviny

    Dorý den, je můj alergolog povinen udělat test na potraviny, když mám často např.vyrážky po různých jídlech?Děkuji.

    Dobrý den, máte-li podezření na nějakou konkrétní potravinu, Váš alergolog Vás jistě rád vyšetří. S pozdravem...

    Více info


    Dotaz na zelene potraviny

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli když beru varfarin na ředění krve růžový 1 dene a zajímá mě jestli muzi uzivat zelený ječmen a chloreu mám totiž podle pana doktora po prechozeny angine srdce mi funguje na 30% tak se raději ptam děkuji

    Dobrý den, pane Jakube. Pokud chcete tyto přípravky začít užívat pravidelně, bude dobře zkontrolovat...

    Více info


    Potraviny při léčbě.

    Dobry den, chtela bych se zeptat, koupila jsem si pripravek Acnevac na snizeni vyskytu akne a v pribalovem letaku jsme si precetla, ze neni vhodne kombinovat ho s imunobiologickymi pripravky. Myslite ze muze byt problem s hlivou ustricnou? Dekuji. S pozdravem. E. B.

    Dobrý den Evo, děkuji za Váš dotaz. Domnívám se, že hlívu ústřičnou může jíst, když máte akne a také...

    Více info


    Alergie na potraviny

    Alergie - Dobrý den, mám problém, čím dál častěji natékám a červenám v obličeji. Vypadám, jako by mi někdo dal pár pohlavků. Už si ze mě spolužáci po zkouškách dělají legraci, „že mi doma dal otec pár facek“. Miluji od malička jídlo, ráda jím a mamka je skvělá kuchařka. Žaludek mám dobrý, a jsem schopná...

    Dobrý den, paní Ivano, určitě není vhodné užívat preventivně Zodac a sníst potravinu, která Vám působí...

    Více info


    Alergie na léky a potraviny

    Je to hloupé se na to ptát v lékařské poradně. Jsem alergická na potraviny a léky, a paní doktorka mi upřímně sdělila, že mě mohou při hospitalizaci v nemocnici i zabít. Občas nad tím přemýšlím, a nemohu si to v hlavě doposud srovnat, proč by mě měli v nemocnici lékaři zabíjet. Znamená to tedy, že pokud...

    Dobrý den Ivo, zřejmě máte silnou alergii na nějaké léky, napadají mě např. antibiotika, čili je nutné,...

    Více info


    Chuť na kyselé potraviny

    dobry den chtela by se zeptat uz dlouho mam chut vzdy na kysele na okurky zeli sladky mi moc nechutna lecim vysoky tlak a mam i kamen na zlucniku chci se zeptat ci to nejak suvisi s tim, a posledni dobou vzdy kdyz vstanu mam lepkavo v ustech a bile rty takova suchost nevim chutnaji mi citrony a kysele...

    Milá paní Martino, chuť na kyselé nesouvisí s hypertenzí ani s cholecystolithiasou. Spíše se bude jednat...

    Více info


    Penicilin a kyselé potraviny

    Dobrý den, Ráda bych se Vás zeptala, zda se můžou při užívání penicilinu jíst kyselé potraviny. Mám angínu již 3. den. Na internetu jsem si na jedné webové stránce přečetla, že je jíst mohu a na druhé zas ne. Tím pádem se obracím na Vás. Děkuji Vám za odpověď a přeji pěkný zbytek dne.

    Dobrý den, penicilinová antibiotika se mají užívat nalačno (tj. 1h před nebo 2h po jídle) a nemají se...

    Více info


  • Přehled nemoci Alergie na potraviny

  • Zdravé potraviny



    Více info

    Potraviny



    Více info

    Bezlepkové potraviny



    Více info

    Alergie na potraviny



    Více info

    Alergie na jídlo



    Více info

    Alergie na chlad



    Více info

    Alergie na čokoládu



    Více info

    Alergie na antibiotika



    Více info

    Alergie na alkohol



    Více info

    Alergie



    Více info

  • Poradna na téma Alergie na potraviny

  • Alergie a kdy dát rizikové potraviny atd.



    Více info

    Testy na alergie na potraviny



    Více info

    Lze zjisti alergii na potraviny jinak než positivnim IgE



    Více info

    Antibiotika vs. zelené potraviny



    Více info

    Test na potraviny



    Více info

    Dotaz na zelene potraviny



    Více info

    Potraviny při léčbě.



    Více info

    Alergie na léky a potraviny



    Více info

    Chuť na kyselé potraviny



    Více info

    Penicilin a kyselé potraviny



    Více info

2018 © Tvojedoktorka.cz / Provozovatel - kontakt / Hledané dotazy / Nemoci / Příznaky / Témata / Poradna / Vyšetření / Magazín