Alergie na potraviny - diagnóza, příznaky, léčbaNa této stránce naleznete veškeré informace o nemoci Alergie na potraviny. Popis nemoci, diagnózu, příznaky nemoci a zkušenosti lidí s nemocí Alergie na potraviny. |
Alergie na barvu na vlasyBarvy na vlasy jsou nedílnou součástí moderního světa a neobarvené kštice se u žen postupně stávají spíše vzácností. Již dávno je nepoužívají jen starší...Více info |
Dětské potraviny jsou mnohdy škodlivější než běžné potravinyCo kupovat dětem a čemu se raději vyhnout? výrobky označené jako "dětské" či "pro děti" jsou mnohdy škodlivější než běžné potraviny. Např. olivový olej pro děti obsahoval pesticidy, tavené sýry pro děti obsahují více konzervačních a aromatických látek, šunka pro děti byla ohodnocena jako nižší jakost (vodnatost, vlhký povrch), dětská hořčice obsahovala nejvíce cukru ze všech testovaných a oproti ostatním obsahovala dva konzervanty. U dětských výrobků se tedy často jedná jen o marketingový tah, který má nalákat maminky a děti svými motivy na obalu.Více info |
Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, čínská medicína a správné potravinyAž 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné…Více info |
Jídlo pro oči aneb jaké potraviny zlepšují zrak?Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není…Více info |
Alergie na lepekAlergie na lepek je celoživotní a neléčitelné autoimunní onemocnění, které se projevuje neschopností zažívacího systému trávit lepek. Příčinou je obranná reakce imunitního systému. Pokud...Více info |
Exotické potraviny mohou vyvolávat u Evropanů alergieNové potraviny, v Evropě zatím nepříliš známé, jsou uváděny na trh pro své výživové hodnoty ke zpestření nabídky. Riziko možné...Více info |
Alkohol a potraviny: nebezpečná kombinace?Přecitlivělost nemusí být dána vždy jen imunologickými mechanismy, nemusí se jednat o alergii. To platí i v případě alkoholu.Více info |
Potraviny pro zdravé kostiPro zdravé a silné kosti existují dvě naprosto klíčové živiny - vápník a vitamin D. Vápník podporuje kosti a zuby, zatímco vitamin D…Více info |
Letní potraviny hrozí alergickou reakcí po celý rokAnanas, kiwano, liči – kdo jednou ochutnal něco z nabídky exotického ovoce, většinou je nenávratně zajat úžasnými chutěmi. Netradiční...Více info |
Funkční potraviny: zasytí a léčíProblémy s váhou má každý druhý Čech. Je proto logické a správné, že se výzkum zaměřuje na vývoj nových druhů potravin, které mají…Více info |
Bio potraviny: drahý špás, nebo půl zdraví?Obliba bio potravin neustále stoupá. Je však pravda, že jsou kvalitnější, a proto vhodné i pro alergiky? Rozhodujete-li se, zda...Více info |
„Slaná šestka“ aneb Potraviny, které by měly být pro kardiaka tabuSodík v nadměrném množství škodí srdci. A nedostáváme jej do těla – jak by se mohlo na první pohled zdát – přisolováním pokrmů,...Více info |
Potraviny prospěšné vašemu srdci i vázeZdravé srdce vyžaduje zdravý životní styl a do něj patří i vyvážený jídelníček. Nezdravý způsob stravování naopak vede k obezitě...Více info |
Potraviny, které prospějí žilnímu systémuŽilní systém je síť cév, jejichž základní funkcí je odvádět krev z tkání a orgánů zpět k srdci. Když tenhle systém nepracuje,...Více info |
Alergie na potravinyPravou alergií na potraviny se rozumí nadměrná ( imunologická ) reakce po použití určitých potravin, při tom dochází k reakci antigenů a protilátek, kterou vyvolávají alergeny potravinVíce info |
Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“To, že pro zvýšení šancí na početí je ideální zdravá strava a životní styl, pro vás asi nebude překvapení. Věděli jste ale, že...Více info |
Alergie, nesnášenlivost nebo přecitlivělost na potraviny?Tyto tři slova bývají velmi často volně zaměňována, ale existují mezi nimi drobné rozdíly.Více info |
Alergie na ořechy: když potraviny škodí zdravíAlergie na arašídy, lískové, vlašské a další ořechy nejsou v našich končinách žádnou vzácností. Co je pro mnohé pochoutkou,...Více info |
Kvalitní a sezónní potraviny – základ zdravíNaši předci moc dobře věděli, proč je důležité dobře jíst. Sice neznali pojmy jako vitamíny, minerály a stopové prvky, ani neznali...Více info |
Seriál: Letní zdravotní rizika: potraviny a únavaHorko nepříznivě ovlivňuje zdravotní stav cukrovkářů i lidí s nemocným srdcem. Na dovolené rovněž číhají nástrahy v podobě hmyzu…Více info |
Potraviny pro celiaky budou od roku 215 zřejmě levnějšíBezlepková dieta je zatím jedinou plnohodnotnou možností „léčby“ intolerance lepku. Dodržovat bezlepkovou dietu ale není vůbec laciná…Více info |
Které potraviny mohou působit záchvaty migrényVíce info |
Příznaky alergieAlergie hýbou světem, v současné době není žádného člověka v České republice, který by se někdy nesetkal se slovem alergie, neměl ji sám či ji neměl někdo z jeho blízkého okolí. Hovoří se o tom, že každý třetí člověk je...Více info |
Neléčená alergie může přerůst v astmaMezi nejčastější chronická neinfekční onemocnění dýchacích cest patří bezesporu alergická rýma. Málokdo si uvědomuje, že…Více info |
Alergie na chladAlergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní…Více info |
Podporují některé potraviny vznik akné?Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli škodí pleti a podporují akné nějaké potraviny a když ano, tak jaké?Více info |
Potravinové dopňky a potraviny pomáhající snížit vysokou hladinu cholesteroluHDL cholestero laicky nazýváme také dobrý cholesterol. Jedním z jeho úkolů je transportovat LDL cholesterol, tedy špatný cholesterol, který se může usazovat v cévách, přímo do jater. Celkový cholesterol má normální hladinu 3,9 - 5,2 mmol/l, hodnotu představující zvýšené riziko 5,2 - 6,2 mmol/l a vysoké riziko nad 6,2 mmol/l. HDL cholesterol má bezpečnu hladinu nad 1,2 mmol/l, zvýšené riziko představuje hladina pod 0,9 mmol/l. LDL cholesterol má normální hladinu do 3,4 mmol/l, zvýšenou při 3,4 - 4,1 mmol/l a vysoce zvýšenou nad 4,1 mmol/l.Více info |
Průmyslově zpracované potraviny přispívají k nadvázeStejně jako zemědělská půda byla i naše dnešní průmyslově upravovaná komerční strava doslova rozebrána na kousky. Výroba potravin za pomoci "vyspělých" technologií vypadá asi takto. Aby mohla vzniknout celá škála stravitelných jídel, musí se nejprve základní suroviny (obilniny, semena, zelenina a luštěniny) zredukovat na dále zpracovatelné drti a granule, které umožní další manipulaci.Více info |
Potraviny podporující váhový přírůstekPodle Dr. P.J. D´Adamo, průkopníka teorie stravování podle krevních skupin, existují potraviny, po kterých lidé s určitou krevní skupinou tloustnou a naopak potraviny způsobující u téže skupiny lidí váhový úbytek. V následujícím článku se zaměříme na potraviny podporující váhový přírůstek.Více info |
Potraviny podporující váhový úbytekNásledující potraviny mají podle doktora Petera J. D´Adamo být nápomocny při dosahování štíhlé linie u lidí s určitou krevní skupinou.Více info |
Barevné potraviny zvyšují chuť k jídluPokud před vás někdo postaví pochutiny všech možných barev, měli byste se mít na pozoru. Autoři nové studie zabývající se na první pohled nepatrnými, ale velice silnými činiteli, které ovlivňují chuť k jídlu, totiž varují, že právě barva podněcuje lidi k přejídání. To může být jedním z důvodů rostoucí míry obezity.Více info |
Potraviny, které vyvolávají hladJak mohou některé potraviny vyvolávat hlad místo toho, aby sytily? To je důsledek jejich vysokého glykemického indexu: rychle zvyšují obsah cukru v krvi, který velmi rychle zase poklesne. Mechanismus hladu je stimulovaný poklesem glykemie a to vede krátce po jídle ke známému kručení v břiše. Některé potraviny však mohou také být bez výživných látek a váš hlad neukojí.Více info |
Alternativní cesty k lepšímu zraku: oční jóga, akupunktura a správné potravinyAž 80 procent informací získává člověk prostřednictvím zraku, proto je nutné nejen si oči chránit, ale také jim dopřát potřebné živiny a cviky. Co očím pomáhá, jaké potraviny zařadit do jídelníčku a kterým se naopak vyhnout?Více info |
Alergie a kdy dát rizikové potraviny atd.Dobrý den, dívala jsem se dnes na pořad, kde hovořil jistý pan doktor-alergolog o novinkách v alergologii. Mluvil mimo jiné také o tom, že zdravé dítě se má co nejdříve setkat s potravinami, které alergii způsobují, jako lepek, mléko apod. Moje lékařka(ale i jiní lékaři) mi ale doporučila, abych svému...Dobrý den, podle mých informací se lepek nedoporučuje podávat do sedmi měsíců věku, kravské mléko do... Více info |
Testy na alergie na potravinyDobrý den, rád bych se informoval. Mám zřejmě alergii na potraviny - mléko, mléč. výrobky, velice často mě je po jídle bolí břicho, špatně, je mi na zvracení, i motání hlavy, slabost, cca 2 rok velice často. Dříve od puberty 2-3 za rok, ale vždy to po týdnu přešlo. Poslední rok jsem podstoupil u praktického...Dobrý den, vyšetření na potravinové alergie je možno provést v každé alergologické ambulanci v rámci... Více info |
Antibiotika vs. zelené potravinyDobrý den, mámu před pár dny na ruce pokousal náš pes - očkovaný, lékařem potvrzena nepřítomnost vztekliny, máma pár měsíců čerstvě TAT. Dostala ATB - Amoksiklav. Ruka otéká, dnes po převazu vyndány stehy kvůli vytékání hnisu. Již dříve mi byly doporučeny zelené potraviny jako účinnější náhrada např....Vážená paní/slečno Romano K., z údajů výrobce Amoksiklavu nevyplývají žádné interakce se zelenými potravinami.... Více info |
Test na potravinyDorý den, je můj alergolog povinen udělat test na potraviny, když mám často např.vyrážky po různých jídlech?Děkuji.Dobrý den, máte-li podezření na nějakou konkrétní potravinu, Váš alergolog Vás jistě rád vyšetří. S pozdravem... Více info |
Dotaz na zelene potravinyDobrý den chtěl jsem se zeptat jestli když beru varfarin na ředění krve růžový 1 dene a zajímá mě jestli muzi uzivat zelený ječmen a chloreu mám totiž podle pana doktora po prechozeny angine srdce mi funguje na 30% tak se raději ptam děkujiDobrý den, pane Jakube. Pokud chcete tyto přípravky začít užívat pravidelně, bude dobře zkontrolovat... Více info |
Potraviny při léčbě.Dobry den, chtela bych se zeptat, koupila jsem si pripravek Acnevac na snizeni vyskytu akne a v pribalovem letaku jsme si precetla, ze neni vhodne kombinovat ho s imunobiologickymi pripravky. Myslite ze muze byt problem s hlivou ustricnou? Dekuji. S pozdravem. E. B.Dobrý den Evo, děkuji za Váš dotaz. Domnívám se, že hlívu ústřičnou může jíst, když máte akne a také... Více info |
Alergie na potravinyAlergie - Dobrý den, mám problém, čím dál častěji natékám a červenám v obličeji. Vypadám, jako by mi někdo dal pár pohlavků. Už si ze mě spolužáci po zkouškách dělají legraci, „že mi doma dal otec pár facek“. Miluji od malička jídlo, ráda jím a mamka je skvělá kuchařka. Žaludek mám dobrý, a jsem schopná...Dobrý den, paní Ivano, určitě není vhodné užívat preventivně Zodac a sníst potravinu, která Vám působí... Více info |
Zdravé potravinyVíce info |
PotravinyVíce info |
Bezlepkové potravinyVíce info |
Alergie na potravinyVíce info |
Alergie na jídloVíce info |
Alergie na chladVíce info |
Alergie na čokoláduVíce info |
Alergie na antibiotikaVíce info |
Alergie na alkoholVíce info |
AlergieVíce info |